Noile metode de învățare și digitalizarea, printre obiectivele candidaților care vor să preia funcția de rector al UMF „Carol Davila” / Prof. Viorel Jinga: Sunt cam 18.000 de paturi în spitalele din București unde studenții pot să învețe medicina la patul bolnavului

Noile metode de învățare și digitalizarea, printre obiectivele candidaților care vor să preia funcția de rector al UMF „Carol Davila / Prof. Viorel Jinga: Sunt cam 18.000 de paturi în spitalele din București unde studenții pot să învețe medicina la patul bolnavului
Publicat: 22/01/2020, 23:09

Pentru această funcție și-au depus candidatura Viorel Jinga, Adrian Streinu-Cercel și Cătălina Poiana, informează AGERPRES.

„M-am hotărât să candidez pentru funcția onorantă de rector al UMF „Carol Davila” pentru că eu consider că sunt o persoană onestă, implicată, o persoană cu viziune asupra problemelor comunității academice din universitatea noastră, care poate să rezolve și situațiile divergente, să flexibilizeze soluțiile, astfel încât să ia finalmente concluzii cu asentimentul majorității membrilor comunității sau chiar unanime, pentru că sunt o persoană care muncește din greu, care a trecut toate etapele carierei universitare. Îi datorez universității și trebuie să întorc înapoi universității ceea ce a făcut pentru mine încă din anul 1982 când am intrat ca student pe porțile facultății”, a declarat profesorul Viorel Jinga.

În opinia sa, din punct de vedere educațional trebuie introduse la UMF metodele noi de învățare pentru studenți.

Potrivit acestuia, din punct de vedere al patrimoniului este foarte important să fie dezvoltată suprafața spațiilor destinate învățământului.

„Actualmente, avem 180 de amfiteatre și săli unde se țin cursuri, cu o suprafață de circa 15.000 de metri pătrați și alți 15.000 de metri pătrați pentru lucrări practice și seminarii. Sunt cam 18.000 de paturi în spitalele din București unde studenții pot să învețe medicina la patul bolnavului, dar încă nu este de ajuns, pentru că a crescut numărul de studenți și am ajuns la 10.542 de studenți. „, a susținut profesorul doctor.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, conducător de doctorat, membru al Academiei de Științe Medicale din România, membru al Academiei de Medicină Dentară din Paris (Franța), afirmă în planul de management publicat pe site-ul instituției de învățământ că experiența dobândită atât la nivel teoretic prin cursuri de management (managementul cercetării, managementul spitalicesc), cât și întreaga activitate managerială de la INBI „prof. dr. Matei Balș” sunt „argumente importante” care l-au determinat să candideze pentru funcția de rector.

El consideră că trebuie asigurată reabilitarea rapidă a clădirilor instituției, extinderea și modernizarea spațiilor de învățare existente, trebuie găsite căile pentru asigurarea resurselor financiare în așa fel încât salariile și bursele „să nu mai reprezinte 90% din buget”, ci să permită, prin creșterea veniturilor, dezvoltarea „sănătoasă” a universității, completarea locurilor vacante și un program de investiții sustenabil.

Profesorul Cătălina Poiană are ca obiective atragerea de cadre didactice cu recunoaștere academică națională și internațională din afara universității, digitalizarea activităților suport pentru procesul educațional prin dezvoltarea și diversificarea platformei de e-learning.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini sfâșietoare într-o grădină zoologică. O femelă cimpanzeu își plânge puiul mort de luni de...
„Familia secolului!” Emil Rengle și iubitul lui se țin de cuvânt și s-au pus pe...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO. B-21 Raider, „primul avion militar de generația a 6-a din lume”, este cel...
Ce au pățit acești constănțeni, după ce au trecut granița cu Bulgaria ca să-și cumpere...
Șocant: cum a aflat Bianca Brad că suferă de cancer mamar! „Într-o noapte m-am trezit...
Tatăl bărbatului care a violat şi a ucis o fetiţă de 8 ani din Botoşani...
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur"...
Cutremur cu magnitudinea de 6,6 în această dimineață. Unde s-a produs seismul și ce pagube...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Giganţii din IT nu au doar veşti proaste pentru România: Americanii de la Amazon au...
Călătorie EPICĂ în plin război! De la Paris la BUCUREȘTI, prin...
Anunț trist despre CORNEL DINU. Vestea, dată chiar de Cristi Borcea: E cea mai mare...
Cu cât îl plătește Gigi Becali pe Alexandru Ciucu pentru un costum realizat la atelierul...
VIDEO Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
"Planul lor de a nu mă lăsa să urc pe scenă a reușit". Nicki Minaj...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Au mâncat carne de urs, iar apoi au fost diagnosticați cu viermi rotunzi
×